Cursus Fotografie
_

Niet tevreden over je foto's of wil je snel weten wat de mogelijkheden van je camera zijn. Dan is de Cursus Fotografie de ideale manier om verder te komen in de boeiende hobby fotografie. De cursus is voor iedereen die meer uit zijn camera wil halen. Op instructieve wijze leer je in 6 lessen de basisprincipes van het fotograferen en krijg je technieken en tips aangereikt voor betere foto's. Je leert betere foto's maken, door anders te kijken. Zodat je foto net dat beetje extra heeft en een bijzondere foto wordt. Je krijgt meteen die informatie aangereikt die je nodig hebt om de belangrijkste thema’s in de fotografie goed te kunnen uitbeelden. Geen saaie theoretisch opsommingen, maar meteen praktisch en gericht aan de slag.
 

Cursus Fotografie

Voor wie?
_

Of je nu voor plezier, hobby of opstap voor professioneel fotograaf mee doet: voor elk niveau en interesse is aandacht in de Cursus Fotografie. Je moet wel een camera hebben waar je diafragma en sluitertijd kunt instellen. Dat is bij de spiegelreflex en de systeemcompact-camera altijd het geval. Maar ook sommige compactcamera's hebben deze mogelijkheid. Vraag ons als je twijfelt.

Inhoud van de cursus
_

In de Cursus Fotografie leer je werken met de belangrijkste programma's zoals P, S, A en M. Aan de hand van presentaties, readers en veel praktisch oefenen ontdek je de mogelijkheden van je camera. De resultaten van de opdrachten kun je meteen uploaden naar de website van je cursus. De volgende les worden de foto's besproken en leer je wat je de volgende keer nog beter kunt doen.

Je leert alles over lichtmeten, belichten en correctie. Verschil tussen in JPEG of RAW fotograferen en nog veel meer. Maar ook leer je hoe je foto's meer indruk maken door de juiste beeldopbouw en compositie. Je krijgt antwoord op al je vragen:

  • Je leert hoe ISO, sluitertijd en diafragma samenwerken

  • Wat is scherptediepte en hoe regel je dat

  • Ik wil nog graag een extra lens, welke moet ik kiezen

  • Hoe krijg je de juiste kleur in je foto

  • Mijn flitsfoto's zijn niet mooi, hoe komt dat

  • Wat is resolutie en waarom is dat zo belangrijk

  • Is RAW ook iets voor mij

  • Fotobewerken is dat nodig en met welk programma

  • Histogram lezen, hoe doe je dat

  • De regel van derden, wat is dat precies

De Cursus Fotografie is een cursus waarin je snel de meeste functies van je camera leert beheersen en deze weet toe te passen in belangrijke thema's zoals landschap, portret, dichtbij en flitsfotografie.. Na de cursus kun je verder met de Cursus Foto Creatief als je dat wenst.


CURSUS FOTOGRAFIE

soort: klassikale cursus
frequentie: wekelijks
niveau: starter
deelnemers: max. 10
aantal bijeenkomsten: 6

data en plaats: zie overzicht
tijd: 19.30 u. - 22.00 u*
praktijkles tijd: 10.30 u. - 13.00 u op zaterdag of zondag

prijs: € 185,- *
inbegrepen: cursusboek, certificaat, begeleiding door gecertificeerd professioneel docent/fotograaf, gebruik cursistenwebsite, goodies.


 

MOGELIJKHEDEN

SCHAGEN, wekelijks maandag
Locatie: De Blokhut


ma 09-09; 16-09; 23-09; 07-10; 14-10 praktijkles: zo 06-10 2019

de cursus is vol, nieuwe data volgen


ALKMAAR, wekelijks woensdag Locatie: Wijkcentrum Mare Nostrum wo. 11-09; 18-09; 25-09; 02-10 en 16-10 praktijkles zo 06-10.

4 plaatsen vrij