Basis Fotografie
_

Je wilt graag met je camera mooie en goed gelukte foto’s maken zonder je helemaal te moeten verdiepen in sluitertijd, diafragma, witbalans enz. Gewoon lekker fotograferen en niet eerst hoeven nadenken wat je allemaal moet instellen. Maar je wil wel een mooie pakkende foto krijgen die uitstijgt boven het kiekje en waar anderen van zullen zeggen: 'mooie foto!'  Doe dan mee met de korte cursus Basis Fotografie. 
Fotograferen is leren kijken en daardoor beter fotograferen en zien wat een goede foto oplevert. We besteden dan ook veel aandacht aan compositie en anders kijken. Zo leer je in korte tijd je fotografie te verbeteren.
 

Workshop Basis Fotografie

Voor wie?
_

De korte cursus Basis fotografie is voor iedereen geschikt die zonder veel theoretische informatie toch goede, creatieve foto’s wil maken. Je kunt met elke camera deelnemen. Twijfel je of je camera geschikt is, neem dan even contact op. We werken in kleine groepjes. Dat betekent persoonlijke aandacht en optimale kansen om direct je resultaat te bespreken en te verbeteren. 

Inhoud van Basis Fotografie
_

Je krijgt eerst kort een presentatie waarin je de basisinstellingen van je camera bekijkt. Daarna ga je in aan de slag met praktisch oefenen aan de hand van diverse oefeningen:

  • Je gaat kijken naar beeldopbouw
  • Wat is het belangrijkste onderwerp van de foto
  • Hoe zorg je voor een passende achtergrond
  • Hoe wordt je kiekje een sprekende foto
  • Wat is het belang van een goed standpunt
  • Hoe maak je met de juiste uitsnede nog meer indruk.

De cursus Basis Fotografie is een apart samengestelde cursus en geenszins een verkorte Cursus Fotografie. Wel kan de cursus een opstap zijn naar die cursus. Na het volgen van de workshop Basis Fotografie kun je vlot in alle situaties bijzondere foto’s maken die tot de verbeelding spreken. De cursus is inclusief reader. Een lunch is inbegrepen.


 

basis FOTOGRAFIE

soort: korte cursus
frequentie: 1 x per week
niveau: starters
deelnemers: max. 10
aantal bijeenkomsten: 2
data en plaats: zie overzicht
tijd: 19.30 u tot 22.00 u

prijs: € 59
inclusief: reader, certificaat, begeleiding door professioneel docent/fotograaf, gebruik website

 

MOGELIJKHEDEN

SCHAGEN, wekelijks woensdag
Locatie: De Blokhut
wo. 28 mrt en 04 apr. 2018