Astrofotografie
_

Je hebt ongetwijfeld wel eens naar de sterrenhemel gekeken. Op een plek zonder veel 'lichtvervuiling' blijft de onmetelijke ruimte die je ziet fascinerend. Als je de melkweg ooit helder gezien hebt of het noorderlicht dan vergeet je dat nooit en wil je dat vastleggen om er straks nogmaals van te genieten. Wil je eens ervaren of deze tak van fotografie je wat lijkt, dan is deze cursus met praktijk op locatie daar prima geschikt voor.

Voor wie?
_

De cursus Astrofotografie is voor iedereen die de techniek en creativiteit wil ontdekken van het fotograferen van allerlei verschijnselen aan de hemel. Je hoeft geen telescoop of andere specialistische apparatuur te bezitten. Een camera met de mogelijkheid deze handmatig in te stellen en een statief zijn voldoende.

paardstrand2.jpg

Inhoud van de cursus
_

De cursus Astrofotografie behandelt alle natuurverschijnselen die je kunt waarnemen: maan, sterren, startrails, melkweg, noorderlicht en bliksem. De cursus bestaat uit een theorie deel dat je online volgt via Fotoschool Online en een praktijkdeel waarbij je het geleerde samen met een docent gaat oefenen op locatie.

Je krijgt alle informatie over hoe je je apparatuur moet gebruiken om perfecte foto’s te krijgen. Veel tips om de juiste locatie te vinden en voor de verschijnselen die zich niet laten voorspellen zoals het Noorderlicht, uitgebreide instructie en een handleiding voor de nabewerking.

Als extra kun je een avond met een ‘echte’ Astrofotograaf kijken naar planeten en verre sterrenstelsels en misschien wel een foto maken met je eigen camera.

Praktijk
De praktijklessen op locatie zijn niet goed vooraf vast te leggen en zijn erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Er zijn een aantal data gepland. In principe kun je meedoen aan twee praktijklessen: een voor het fotograferen van de maan en een tweede voor de sterren en startrails. Na inschrijving krijg je de data voor deze lessen.


Astrofotografie

soort: combicursus
niveau: alle niveaus
deelnemers: max. 10 voor de praktijkles
aantal bijeenkomsten op locatie: 2
tijd: 19.00 u. - 21.00 u

prijs: € 49,- *
inbegrepen: online cursus, 2 praktijklessen, certificaat, begeleiding door gecertificeerd professioneel docent/fotograaf, gebruik cursistenwebsite,

 

 

 

aanmelden

Klik op direct inschrijven om naar de cursus en Fotoschool Online te gaan en meteen te starten.